Laders en omvormers

LADERS EN OMVORMERS

 

Wat is een omvormer?

Een omvormer maakt van een 12 Volt gelijkspanning (dit komt uit de boordaccu van de bedrijfswagen) een 230 Volt wisselspanning. Deze 230 Volt wisselspanning komt overeen met het stopcontact thuis. Dit betekent dat er geen verlengkabel naar een stopcontact nodig is om toch gebruik te kunnen maken van 230 Volt apparaten in en om de bedrijfswagen. Het type lader en omvormer is bepalend voor welke en hoeveel apparaten u kunt gebruiken.

Phoenix Victron     Victron omvormer

De Phoenix-reeks sinus omvormers van Victron Energy zijn ontwikkeld voor professioneel gebruik en worden ingezet voor de meest uiteenlopende toepassingen. Spanning van 12v of 24v DC wordt perfect omgezet naar 230v of 120v.

Met de zuivere sinus omvormers van Victron Energy heeft u altijd en overal stille elektriciteit. De omvormers transformeren DC in AC elektriciteit en slaan deze op in accu’s. Hierdoor kunt u huishoudelijke apparaten – van waterkokers tot televisies – te allen tijde gebruiken in uw auto, camper of op uw boot. U heeft dus geen last van luidruchtige generatoren.

Elke zuivere sinus omvormer heeft een hoog piekvermogen en voorziet elke belasting probleemloos van stroom. Victron Energy biedt diverse (draagbare) modellen die ontworpen zijn voor zowel lichte als zware AC ladingen.

U kunt een boormachine, oplader van schroefboormachine of andere electrische apparaten aansluiten.

In geval van hoger verbruik is veelal een scheidingsrelais en een tweede accu noodzakelijk. U kunt dan uw gereedschap gebruiken zonder het risico dat uw auto niet zal starten. De startaccu wordt buitengesloten door het scheidingsrelais.

Naast bedrijfsauto's worden laders en omvormers ook veel gebruikt in campers. Men kan dan overal over stroom beschikken zonder kabel aan een paal. Ook voor campers hebben wij zeer goede oplossingen. Alles wordt netjes weggebouwd en kan bediend worden met keurige bedieningspanelen. Bijvoorbeeld een paneel zoals hieronder.Victron bedieningspaneel

 

Daar de uitleg over laders en omvormers erg specifiek per geval is, vragen wij u contact met ons op te nemen indien u meer informatie wilt.

Prijsopgaaf ontvangen? 

Stuur ons vrijblijvend een email om de huidige prijs en levertijd te krijgen, vermeld hierbij altijd het merk, type, bouwjaar, eventueel hoogte ( H1 -4 ) en lengte ( L1 -4 ) van het voertuig bij ivm de verschillende inbouwmogelijkheden. 

info@ride-automotive.nl

© 2023 - 2024 Ride-automotive | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel